Puheenjohtajalta, syksy 2017

19.10.2017

Syksyn jäsenkirje on painossa, ja kopsahtaa jäsenten postiluukkuihin ensi viikosta alkaen. Jäsenkirje on samalla kutsu syyskokoukseen, joka pidetään 8.11.2017 klo 19 Pappilanvuoren päiväkodilla. Jäsenkirjeessä on perinteisesti puheenjohtajan tervehdys, jonka julkaisemme tässä jo etukäteen.

Puheenjohtajalta

Taas on vuosi siinä vaiheessa, että syksyn toiminta kaikkialla on pyörähtänyt käyntiin. Iloisena voin todeta, että jälleen kerran yhdistyksemme pyörittää Palokan alueella perhekahviloita ja muskareita sekä järjestää monenlaisia tapahtumia myös nyt alkaneena toimintakautena. Tämä ei välttämättä ole itsestäänselvyys, mutta on hienoa että toimintamme jo niin vakiintunutta, ja toisaalta ehkä tarpeelliseksi koettua, että tekijöitä löytyy aina sen verran että toiminta saa jatkoa. Mikäpä olisi mukavampaa huomata näin 30-vuotisjuhlavuonnamme! Kävijöitä riittää meidänkin toimintoihin ja tapahtumiin, vaikka Palokan alueella on paljon muutakin tarjontaa lapsiperheille. Toisaalta on lohdullista ajatella niinkin päin, että jos joskus emme saa jotakin järjestettyä, se ei tarkoita että Palokan lapsiperheet jäisivät kokonaan ilman heille järjestettyä toimintaa ja vertaisryhmiä.

Itse olen saanut tänä syksynä ”palata MLL-juurilleni” ja osallistua vauvani kanssa muskariin sekä käydä perhekahvilassa. Näistä samoista toiminnoista aloitin esikoiseni kanssa MLL-aktiivina toimimisen kymmenisen vuotta sitten. Toisaalta tuntuu kuin olisi astunut aikakoneeseen ja palannut kymmenen vuotta omassa elämässä taaksepäin, mutta toisaalta on mahtavaa huomata että nämä ihan samat asiat ovat edelleen tärkeitä lapsiperheille. Toisten kanssa oleminen, kokemusten vaihtaminen, jonkun toisen keittämän kahvin juominen, ehkä jopa kuumana. Nämä ovat tavallaan pieniä, mutta toisaalta mittaamattoman arvokkaita asioita, jonka merkityksen saattaa ymmärtää tarkemmin vasta myöhemmin. On hienoa saada olla mukana tekemässä näitä tärkeitä hetkiä meille kaikille.

Toivotan kaikille yhdistyksemme jäsenille mukavaa syksyä ja tsemppiä pimeneviin päiviin. Syyskokouksemme pidetään ke 8.11. klo 19 Pappilanvuoren päiväkodilla, tervetuloa kuulemaan touhuistamme tarkemmin ja ideoimaan tulevaa!

t. Sanna