Vuoden palokkalainen 2017

16.11.2017

Palokan Lions Club valitsi yhdistyksemme Vuoden palokkalaiseksi vuonna 2017. Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä päästessämme tämän pitkän perinteen jatkajiksi Palokassa.

Yhdistyksemme 30-vuotisjuhlavuosi huipentui Palokan Lions Clubilta tulleeseen viestiin, jossa kerrottiin, että meidät on nimetty Vuoden palokkalaiseksi. Tämä tunnustus kertoo sen, että tekemämme työ nähdään Palokassa ja sitä arvostetaan korkealle. Vuosikymmenien aikana lukemattomat perheet ovat saaneet osallistua järjestämäämme toimintaan. On hyvin mahdollista, että Palokassa on perheitä, joissa osallistutaan järjestämäämme toimintaan jo toisessa polvessa.

Hallituksen puheenjohtajana sain vastaanottaa tunnustuksen Palokan kulttuuripäivien avajaisissa 11.11.2017. Lions Clubin presidentti Asko Tolvanen kertoi perusteet valinnalle:

Vuoden palokkalaiseksi valitaan sellainen henkilö tai taho, joka omalla toiminnallaan merkittävästi vahvistaa Palokan seudun positiivista mielikuvaa ja toimii nuorisotyön eteen aktiivisesti. Perusteluina valinnalle on MLL Palokan paikallisyhdistyksen 30 vuoden mittainen työ Palokan lasten ja lapsiperheiden parissa.

Yhdistyksellämme on paljon toimintaa Palokassa, ja kaikkeen on riittänyt hyvin osallistujia joten toiminnalle on selvästi tarvetta. Tärkeimpänä toimintona on perhekahvilat, jotka tarjoavat pikkulapsiperheille mahdollisuuden tavata toisiaan kahvikupposen äärellä, vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia ja solmia ystävyyksiä. Myös esim. kirpputorit ja lastentapahtumat ovat mieluisia ja tärkeitä tapahtumiamme.Toimintamme on mahdollista tässä laajuudessa Jyväskylän kaupungin, erityisesti Palokan koulun ja Palokan nuorisotilojen, ansiosta. Ilman mahdollisuutta käyttää näitä tiloja emme saisi toimintaa pyöritettyä. Olemme kiitollisia tästä yhteistyöstä, joka sujuu Palokassa todella hienosti ja joustavasti.

Nimitys Vuoden palokkalaiseksi 2017 on ennenkaikkea tunnustus vapaaehtoistyölle. Ilman vapaaehtoisia toimijoita, niin hallitustyössä kuin vaikkapa perhekahvilavastuuhenkilöinä, mitään yhdistyksemme toimintaa ei Palokassa olisi. Oman työn, perhe-elämän ja harrastusten ohella nämä ihmiset löytävät vuodesta toiseen aikaa myös meidän muiden iloksi ja hyödyksi. Se on mittaamattoman arvokasta. Erittäin suurella ilolla toivotan tervetulleeksi taas ensi vuodeksikin kolme uutta hallitustyöskentelijää, joista yksi valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Toiminta jatkuu, kiitos siitä!

Sanna Väisänen

Hallituksen puheenjohtaja 2012-2017