Rauhallista joulua ja kaikkea hyvää ensi vuodelle!

22.12.2020

Erikoinen vuosi 2020 alkaa olla takana. Mannerheimin Lastensuojeluliiton 100-vuotisjuhlavuosi tullaan muistamaan koronapandemian sävyttämänä. Yhdistystoiminnassa, kuten niin monessa muussakin asiassa yhteiskunnassamme, suunnitelmat ja tavoitteet menivät uusiksi, sovittuja asioita jouduttiin perumaan eikä monia tapahtumia ja kohtaamisia saatu toteutettua. Tilanteesta on aiheutunut, ja aiheutuu edelleen, paljon epävarmuutta, surua ja ahdistusta monille, ja kriisin jälkiseuraamuksia hoidetaan vielä pitkään.  Me MLL Palokan yhdistyksessä uskomme, että uusi vuosi tuo kuitenkin tullessaan uutta toivoa ja että olemme matkalla kohti tutumpaa arkea. Tulevana vuonna pääsemme toivottavasti taas avaamaan perhekahviloiden ovet, järjestämään kirpputorit, retken ja perhetapahtuman. Odotamme innolla, että saamme taas tarjota lapsiperheille näitä mahdollisuuksia tavata toisiaan, löytää vertaistukea sekä yhteisöllisyyden voimaa. Omalta pieneltä osaltamme haluamme olla mukana piristämässä lapsiperheiden arkea ja tukea arjessa jaksamista. 

Vuoden päätteeksi haluamme kiittää tärkeitä yhteistyökumppaneitamme, jotka tekevät yhdistyksemme toiminnan mahdolliseksi.  Jyväskylän kaupunki myöntää meille vuosittain toiminta-avustuksen sekä tarjoaa toimintaamme tiloja esim. Palokan nuorkkarilla sekä Palokan yhtenäiskoululla. Kaupungin sosiaalitoimi tekee kanssamme yhteistyötä Hyvä Joulumieli -korttien myöntämisessä. Palokan neuvola jakaa aktiivisesti tietoa toiminnastamme alueen vauva- ja lapsiperheille. Mannisenmäessä toimivan yksityisen päiväkodin tiloja olemme saaneet käyttää. Keski-Suomen Osuuspankki myönsi meille rahallista tukea ensi vuoden toimintaamme. Palokan Lions Clubinkanssa päivystämme yhdessä perjantai-iltaisin Nuorkkarilla. Palokka-lehden kanssa yhteistyö ilmoitusten ja lehtijuttujen julkaisemisen kanssa sujuu aina saumattomasti. Palokka-seuran järjestämissä tapahtumissa olemme mielellämme mukana. Lämpimät kiitokset yhteistyöstä kaikille näille tahoille, sekä myös muille paikallisille toimijoille, jotka tukevat toimintaamme esim. antamalla jäsenillemme alennusta tuotteista ja palveluista. 

Kiitos kuuluu myös ihanille muskariopettajillemme Ainolle, Helinälle ja Sannille, jotka loistavalla ammattitaidollaan pitävät muskariryhmämme pyörimässä. Kiitos tietenkin myös kaikille yhdistyksemme jäsenille, jotka jäsenkorttiamme kantamalla osoitatte tärkeän tukenne yhdistyksen ja MLL:n toiminnalle. 

Ehkä kuitenkin suurimman kiitoksen ansaitsevat kaikki vapaaehtoiset hallituksen jäsenet, perhekahviloiden vetäjät ja muut, jotka muodostavat koko toimintamme kivijalan. Ilman vapaaehtoisten ihmisten työpanosta mitään yhdistyksemme toimintaa ei saataisi järjestettyä. Olette kullanarvoisia, suuret kiitokset teille!

Oma vapaaehtoistyöni MLL Palokan yhdistyksessä päättyy tähän. Olen ollut mukana yhdistyksen hallituksessa 12 vuotta, ja nämä vuodet ovat tuoneet mukanaan lukemattoman määrän kohtaamisia, uusia tuttavuuksia ja ystävyyksiä, arvokasta yhdistystoimintakokemusta sekä oivalluksia siitä miten pienellä vaivalla saa paljon hyvää aikaan. Lapseni ovat saaneet Ähtärin retkiä, ammattilaisten musiikkikasvatusta sekä kahvion herkkuja kirpputorilla. Mikä tärkeintä, myös he ovat oppineet varmasti paljon vapaaehtoistyön arvokkuudesta. 

Omasta ja yhdistykseni puolesta toivotan rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille. Hymyillään kun tavataan. 

Sanna Väisänen, MLL Palokan yhdistyksen hallituksen jäsen